Tippek, tanácsok

Kerámia- és beton tetőcserepek, sík- és hullámpalák

A legtöbbször feltett kérdésre (kerámia vagy beton?) is megpróbálunk válaszolni - mindkét anyagnak van előnye (és hátránya) a másikkal szemben, ezért ez a kérdés kevésbé műszaki, inkább érzelmi döntés. Műszaki szempontból azonban vannak fontosabb kérdések is, ha cserepekről van szó.

Hogy előzzük meg a viharkárokat?

Mit kell tudni a tetőfóliákról?

Nehéz vagy könnyű tetőt válasszunk?

Kerámia vagy betoncserép?

Mit kell tudni az azbesztpala bontásáról?

Van különbség a garanciák között?

Gyári vagy utángyártott?

Tényleg hűt a fehér tető?

 

Cserepes lemezek és korcolt fém tetők

Ahogy egyre több fém tető készül Magyarországon, úgy lesz egyre nagyobb az érdeklődés az építtetők részéről e termékek iránt. Hála az első és ma is piacvezető svéd Lindabnak, mára már 25 éves tapasztalattal rendelkezünk a korszerű bevonatos, profilozott fém tetők területén.  

Mennyire kopog a fém tető esőben?

Milyen a szakszerű hófogás?

Milyen tartósak a fém tetők?

 

Bitumenes tetők

A legtöbb zsindely tető 1995-2005 közötti években készült Magyarországon. Sajnos a hazai szabályozás hiányosságai miatt sok gyenge minőségű termék került beépítésre, ami előbb-utóbb megteremtette a zsindely rossz hírét. Ma már inkább csak melléképületekhez, kerti építményekhez, esetleg zsindelytető felújításához viszik ezt a terméket, pedig a jó zsindely ugyanolyan tartós, mint a legtöbb tetőfedő anyag.

Hogyan kell a zsindelytetőt javítani?

Hogyan kell a zsindelytetőt elbontani?

 

Tetőtéri ablakok, bevilágítók, árnyékolók

Tapasztalatunk szerint a tetőablak kiválasztása egyszerűbb, mint a hozzá kapható kiegészítők, árnyékolók megvásárlása. Tetőablakot főleg műszaki szempontok alapján vásárolnak ügyfeleink (hőszigetelő képesség, üvegezés, garancia, szellőzés, ár-érték arány, stb...), de az árnyékolók kiválasztásában jelentősebb szerepet kap a funkció és a divatosság. 

Tetőablakok karbantartása

Hogyan árnyékoljuk a tetőablakunkat hőség ellen?

Milyen belső árnyékolót válasszunk?

Tetőablakok új energetikai szabályozása

Tetőteres házak előnyei