Előzzük meg a viharkárokat viharkapocs segítségével!

Bolygónk éghajlata szélsőséges irányba változik. ennek következtében korábban nem tapasztalt erősségű viharok okoznak jelentős károkat a Kárpát-Medencében. Az épületek és építmények esetében a legnagyobb károk a tetőben keletkeznek. Az erős szél meglazítja a rosszul- vagy egyáltalán nem rögzített tetőcserepeket és pillanatok alatt lebontja a háztetőt.

Vihar

Mi a megoldás a vihar ellen?

Természetesen a cserepek rögzítése! 45° feletti tetőhajlásszög esetében minden cserepet célszerű rögzíteni. Ennél kisebb tetőhajlás esetén elég minden 2. vagy 3. cserepet rögzíteni, mert a cserepek egymásba "kapaszkodnak". Továbbá, ha az épület szélnek kitett helyen áll (pl: dombtetőn, falu- vagy város szélén, stb...), akkor is minden cserepet javasolt rögzíteni. Általánosságban elmondható, hogy normál esetben is célszerű a széleken, ill. az eresz- és a gerinc vonalában 3 sor cserép rögzítése. Csavarozás ill. szegezés esetében a cserepeket ki kell fúrni, ami gyakran a cserép törésével jár. Gyorsabb és egyszerűbb megoldás a viharkapocs használata. Ezek a termékek a cserepeket a tetőléchez fogják így biztosítják a viharállóságot. A cserépgyártók kínálatában megtalálhatók a speciális gyári viharkapcsok, de mi van a már nem gyártott cserepek esetében? A francia Dimos cég kifejlesztett egy olyan viharkapcsot, ami rendkívül viharbiztos és ráadásul univerzálisan alkalmazható.

X-tile univerzális viharkapocs

Dimos X-tile univerzális viharkapocs

Minden oldalhornyos kerámia- és betoncseréphez jó. Használata gyors, egyszerű és gazdaságos. Új tetők esetén a cseréppel együtt célszerű beépíteni. Felújítás esetén nagy előnye, hogy a padlástérből is beakasztható (ha nincs tetőfólia).

Dimos X-tile viharkapocs szerelése
X-tile viharkapocs szerelése kívülről ill. belülről

Szabadalmaztatott forma, speciális korrózióálló rugóacél alapanyagból készül. 260 km/h-ig garantáltan viharálló - a francia Jules Verne Tudományos és Műszaki Központ laboratóriumi tesztje szerint (2002.06.05)! Házilag is beszerelhető, de a magasban végzett munka veszélyessége miatt javasoljuk, hogy az X-tile univerzális viharkapocs szerelését bízza szakemberre!