Mikor használjunk belső árnyékolókat?

Általánosságban elmondható, hogy a belső árnyékolók csak gyengén képesek a hőt kizárni a tetőtérből - arra a külső árnyékolók nyújtanak hatékony megoldást. Viszont a belső árnyékolókból nagyon széles a választék. Ennek legfőbb oka, hogy a különböző tetőtéri helyiségekbe eltérő céllal kell az árnyékolókat felszerelni. Hálószobánkba teljes sötétséget szeretnénk, a nappaliban a sötétítés mellet fontos lehet a dekoráció és a fény szabályozása is, míg a fürdőnkben inkább a belátást szeretnénk lekorlátozni. Sőt, választhat már automatizált rolót és redőnyt is: ilyenek például a VELUX kínálatában szereplő INTEGRA termékek. Mielőtt elveszne a kínálatban, nézzük meg, hogy az egyes helyiségekbe mi milyen belső árnyékolót javaslunk.

Kampós roletta

Kampós roletta

A kampós rolettát dolgozó- és nappali szobába javasoljuk. Egyszerű fényszabályozást nyújt, de komplexebb fényszűrésre nem alkalmas. A sötétítő kampós rolettát hálószobákba vagy gyerekszobákba javasoljuk. Ez a termék jól sötétít, mert szövete nem engedi át a fényt szemben a normál kampós rolettával. Mindkét termék egyszerű kialakítású, kedvező az árfekvésű. Hátrányuk, hogy fokozatmentesen nem állíthatók és teljes sötétséget sem biztosítanak.

Fényzáró roló

Fényzáró roló

A fényzáró rolót hálószobákba és gyerekszobákba javasoljuk. Ez a termék 100%-ban sötétít, fokozatmentesen fel-le húzható, fényvisszaverő réteg van a külső felületén. A legkedveltebb belső árnyékoló típus, ezért a legnagyobb szín- és minta választékban kapható. Kismértékben hővédelemre is szolgál. Árfekvése valamivel magasabb, mint a kampós rolettáé, de sokkal többet tud annál, ezért a vásárlóink inkább ezt választják.

Harmonika roló

Harmonika roló

A harmonika rolót nappali- dolgozó- és fürdőszobába javasoljuk. Lágy, szórt fényt biztosít, tetszés szerinti pozícióban beállítható. Elegáns, dekoratív megjelenésű és könnyen szabályozható vele a beáramló fény.

Duo fényzáró roló

Duo fényzáró roló

Ez a termék tulajdonképpen kettő az egyben. Fényzáró roló és harmonika roló is egyszerre. Többfunkciós tetőtéri helyiségekben optimális: ha a szoba egyszerre nappali és éjszaka háló, vagy pl. olyan gyerekszoba, ahol sokat tanul/játszik a gyermek napközben és éjjel hálószoba is egyben. Harmonika roló része lágy, szórt fényt biztosít, míg fényzáró roló része teljes sötétséget nyújt bármely napszakban. Használata egyszerű, kismértékben hővédelemre is szolgál.

Római roló

Római roló

A római rolót konyhába, étkezőbe, nappali- és dolgozó szobába ajánljuk. Elegáns, dekoratív megoldást kínál lágy fényhatásokkal. Könnyen cserélhető és tisztítható a szövete.

Reluxa

Reluxa

A reluxát konyhába, étkezőbe, fürdőszobába, egyéb vizes helyiségbe és tetőtéri irodákba ajánljuk. Ideális megoldás nagy páratartalmú tetőtéri helyiségekbe. Könnyen tisztítható. Optimális fényszabályozást tesz lehetővé, biztosítja a magánszférát de nem akadályozza a kilátást.